Halloween Projekt Hét :)




Halloween közeledtével én és pár blogger összefogtunk, hogy  témához kapcsolódó bejegyzésekkel borzongtassunk meg titeket.

Résztvevők:





Könyvajánló:

Ha valaki igazán félelmetes könyvet szeretne olvasni, általában mindenki Stephen Kinget ajánlja, nem is véletlenül. Csak, hogy párat soroljak a Tortúra, Christine és az AZ szinte minden horror rajongó kedvence.


Takami Kósun: Battle Royale




A filmet is láttam és a könyvet is elolvastam. Véres, brutális, nyers és kegyetlen dolgokról szól, a karakterek a szemünk előtt változnak meg, fordulnak ki magukból, hogy meg tudják védeni magukat. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kissé meg akar borzongani.




Anne Rice: Interjú a vámpírral





Egy igazi klasszikusról van szó, nem csoda, hogy nagyon sokan szeretik.
Egy olyan könyv, ahol tényleg vámpírokról olvashatunk. Vérszomjasak és veszélyesek. Végig depresszió és önmarcangolás teszi ki a főszereplő életét, így  a történet  lassú, mégis megkapó. 


Bret Easton Ellis : Amerikai Psycho





Irodalmi ​​alkotás nagyon ritkán képes olyan világraszóló botrányt kelteni, amilyen az Amerikai Psychót övezte. Kiadók, amelyek már szerződést kötöttek a mű megjelentetésére, és előlegképpen súlyos összegeket fizettek a ki Ellisnek, sorra visszakoztak, és elálltak a publikálástól. Ez a könyv nemegyszer átlépi az elviselhetőség küszöbét. Amit írója a perverzió és az erőszak tombolásáról elgondol és leír, az kívül esik a normális ember felfogóképességének és erkölcsi érzékének határain. Amit azonban ezzel közöl, az értelmezhető és megítélhető: megrendít, felkavar, s könyörtelenül szembesít egy olyan világgal, amelyre – ha mégoly kelletlenül is – ráismerünk. A regény főalakja Pat Bateman, huszonhat éves yuppie a Wall Streetről; intelligens, jóképű, elegáns és gazdag fiatalember. Lételeme a csillogó felszín: a legdivatosabb és legdrágább holmikban jár, a legfelkapottabb éttermekben vacsorázik barátaival és soros barátnőivel, ízlése ételben-italban főúri, fényűző lakása tömve a csúcstechnológiát képviselő szórakoztató-elektronikai szerkentyűkkel, véleménye a zenétől a politikáig mindenről naprakész. De Bateman valójában értéket, mértéket nem ismerő pszichopata szörnyeteg, aki a belsejében tátongó űrtől szexorgiákkal, egyre rafináltabb kéjgyilkosságokkal, sőt kannibalizmussal igyekszik menekülni – mindhiába.A nyolcvanas évek második fele óta nemzedékének legjelentősebb írójaként számon tartott Bret Easton Ellis könyvének lapjain az amerikai álom helyébe lidérces rémálom lép: az Amerikai Psycho egy irányt vesztett, erőszakban tobzódó, anyagiasságba fulladó kultúra egyöntetűen sötét, kiutat nem mutató, döbbenetes erejű látomás.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése