Tsugumi Ohba : Death Note




Eredeti cím: Death Note
Kiadó: Mangafan
Oldalszám: 200
Fordító: Nikolényi Gergely
ISBN: 9789639794122
Sorozat: Death Note



Fülszöveg:

Yagami Light fényes jövő elott álló, kiváló tanuló – és majd megöli az unalom. Mindez megváltozik, amikor megtalálja Ryuk, a renegát halálisten Listáját. Akinek a neve a Halállista lapjaira kerül, meghal. Light végre olyan célt talál, ami méltó az intellektusához: egy új, bűnözés nélküli világot akar létrehozni, amely felett istenként uralkodhat. De a sorozatos halálesetek a rendőrség figyelmét sem kerülik el… Az ügyre a rejtélyes L, az Interpol zseniális nyomozója száll rá. Olyan küzdelem veszi kezdetét, amiben csak egyvalami biztos: a vesztes az életével fizet.



Véleményem:

A történet Lightról szól, aki talál egy halállistát.Először nem is hiszi, hogy ez a lista egy igazi halálisten listája de Light kipróbálja, mi történik, ha beírja valaki nevét a listára. Mivel a kísérlet sikerrel végződik elhatározza, hogy a lista segítségével megtisztítja a világot a bűnözőktől.

Ryuk, a halálisten van,hogy segítséget nyújt neki, de nem nagyon avatkozik a dolgokba. A rendőrségnek is feltűnik a különös eset és nyomozni kezdenek a különös esetek után. Light eszének köszönhetően nagyon jól tudja kezelni a dolgot, még a nyomozásba is beférkőzik apja kapcsolatai által.

Light próbál közel férkőzni L-hez, ami nem annyira könnyű dolog, mint gondolta ugyanis a halállista csak akkor működik, ha a megölendő ember teljes és pontos nevét és arcát is ismerik. A történet egyre bonyolódik, ugyanis beszáll egy második Kira a dologba, aki próbálja utánozni az eredeti Kirát.  Light ki is használja a helyzetet, megismerkedik   Misa-val akinél a második lista van. L tervének köszönhetően leleplezik Lightot.



A Kira név amúgy az angol "Killer" szóból ered, viszont a Japánok nem tudják kiejteni az "l" hangot így általában "r"-el helyettesítik.



Mindegyik képregényt szórakoztatónak találtam, könnyed kis olvasmányok voltak melyekben majdnem minden megtalálható volt. Főleg az tetszett a legjobban, hogy vázolva van, hogy a karakterek mit miért csinálnak, milyen célok vezérlik őket.
A képregények végigvezetnek minket a karakterek jellemfejlődésén, megértjük őket és eldöntjük, kinek is szurkolunk igazán.





Kezdjük Light-tal a történetet. Yagami Light egy nagyon intelligens fiú, ő a legjobb tanuló és mindenki szereti őt, a lányoknál is nagy sikere van. Egyik nap Light talál egy füzetet, amiről később kiderül, hogy az egy halállista és egy Ryuk nevű Halálistené volt. Light úgy gondolja, hogy a halállista egy esély a világ jobbá tételére.

Az ötlet kitűnőnek bizonyul, Light irtani kezdi a Föld gonoszait/bűnözőit, amire a rendőrség is felfigyel, amire ők nem néznek jó szemmel. Kira – azaz Light - személye megosztja az embereket, egyesek helyesnek látják, amit tesz, de sokaknak nem tetszik ez az öntörvényű igazságszolgáltatás.




Lightot kezdi megrészegíteni a hatalma, egyre jobban eluralkodik rajta az őrület. A történet vége felé látszik meg igazán rajta, mennyire őrült is. A halállista teljesen eluralkodik felette, mindent azzal akar megoldani maga körül. Egyre kevesebbet foglalkozik azzal, hogy le ne bukjon.
A másik végletről pedig ott van L a nyomozócsoport vezetője, aki egy briliáns elme. Feladata az, hogy megtalálja Kirát és véget vessen a kivégzéseknek. Kis csapatával mindent meg is tesz ennek érdekében. L nagyon lojális és tájékozódott, mindenre nagyon figyel és körültekintő.




Pontszám:
Kedvenc szereplő: Ryuk
Borítók: Szépek


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése